Šta obući za maturu? Mnoge maturantkinje počinju da se pitaju već kada počne drugo polugodište, a neke i ranije.

Iz godine u godinu, sve više devojaka dolazi unoformisano na maturu: slične haljine, slične frizure, ista šminka… Sve je manje i manje originalnih odevnih kombinacija za maturu, a i one devojke koje se istaknu sa nekim drugačijim stilom, obično su bez ukusa.

Za maturu, osim haljine, možete obući mnogo toga, a da pri tom budete mlada dama sa stilom. Postoji mnogo elegantnih kombinezona, ali i kompleta, zašto da ne? Kada je reč o kompletima, aktuelni su blejzeri sa cigaret pantalonama, možda i šešir kao dodatak. Veoma damski. Ili na primer blejzer i suknja, zašto da ne?

Možda je najbolje obući kombinaciju suknje i topića, ali pod uslovom da ne otkriva previše stomak. Ipak je reč o maturi, a ne o letnjoj kombinaciji za žurku na plaži.

Evo nekih interesantnih predloga, kada je reč o stajlingu za maturu, za sve vas koji ne želite klasične haljine:

Kombinezoni za maturu

Pored haljine, omiljeni komad odeće za maturu jeste kombinezon. Naročito u poslednjih nekoliko godina. Kombinezoni mogu biti tako dizajnirani, da i sami podsećaju na haljinu.

Ovaj model je, na primer jako interesantan. Ništa drugačiji od neke klasične haljine. Svetlucavi materijal je idealan za svečane prilike, poput mature. Sjajan je i za devojke sa viškom kilograma.

Ako vam se ne dopada dubok izrez, to se može kao regulisati, tako što ćete ispod obući neki elegantniji top ili korset. Sve zavisi od vašeg ličnog ukusa. Samo vodite računa o materijalu. Poželjno je da to ne bude baš klasičan pamučni materijal, već nešto svilenkasto ili glatko, kako ne bi odskakao od samog kombinezona.

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

Ukoliko više volite užu varijantu, ovo je pravi model za vas. Ovaj model zatheva nešto vitkiju liniju, ali ne mora da znači da je namenjen isključivo devojkama sa manekenskom građom. Leđa su otvorena, a model je tako dizajniran da takođe podseća na haljinu.

Kombinezon je dostupan u nekoliko boja: plava, srebrna, siva, tamno roze, bela i krem. Na tebi je da odabereš boju prema svom ukusu.

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

Ok, ne želiš da ti kombinezon izgleda kao haljina, već kao … kombinezon! Nikakav problem, evo sjajnog modela za tebe.

Dakle, klasičan model kombinezona sa cigaret nogavicama. Neobučni rukavi sa faltama, daju ovom modelu neku posebnu čar. Ovo je zasigurno model, koji će te izdvojiti od ostalih maturskih odevnih kombinacija.

Sve što ti treba uz ovaj kombinezon, jeste par dobrih salonki. Ne moraju da budu, klasične, crne. Izaberi neku upečatljivu boju, poput žute ili crvene. Pronaći i torbicu u toj boji i bićeš prosto savršena!

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

Evo još jednog modela za devojke sa oblinama ili viškom kilograma. Još jedan širi model kombinezona. Ako imaš krupne nadlaktice, uz ovaj model možeš nositi i, recimo, klasičan crni sako. Dobre štikle su obavezne, jer su nogavice dugačke, ali će te takođe učiniti i vitkijom.

Boje i oblik kombinezona su jako zahvalni za kombinovanje. Svetlucavi materijal je namenjen upravo svečanim dešavanjima, kao što je matura. Dekolte ti dozvoljava i da nosiš neku lepu masivnu ogrlicu.

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

Kompleti i ženska elegantna odela za maturu

Suknja i top, pantalone i blejzer ili nešto treće… Sve su ovo sjajne kombinacije za maturu koje možeš nositi. Naravno, potrebno je samo da odabereš model koji se tebi dopada, u skladu sa tvojim ukusom.

Mnogo devojaka ima vitku liniju, ali su im problem masne naslage na stomaku. Evo odličnog rešenja za njih.

Ovaj model se sastoji od suknjice i gornjeg dela sa karnerićima. Model je uzan, ali karneri pokrivaju stomak. I što je najbolje, gornji deo je jako zahvalan za nošenje, pa ga možete nositi i na dešavanjima koja nisu svečana.

Recimo, u kombinaciji sa farmerkama i sandalama na štiklu, ovo je sjajna letnja casual kombinacija. 

Model se može nositi i na maloj maturi!

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

Ako više voliš pantalone, postoji puno dobrih modela za tebe. Ovaj model se sastoji od pantalona koje su malo šire i kraćeg blejzera, tj bolera. Sve što ti treba jeste i neka obična, uzana majica. Može i korset ili nešto slično, ako želiš da dodaš svojoj kombinaciji malo seksipila.

Model je dostupan u tri letnje, vedre boje, između ostalog i neon zelena, ako voliš tako nešto. Odlično stoji uz taman ten. Pojas će ti istaći struk, pa ne moraš da brineš ako imaš neki kilogram viška.

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

Kao i uvek, nećemo zaboraviti ni devojke koje vole krajnje neobične modele. Ovaj komlet podrazumeva blejzer neobičnog dizajna, kao i bermude. Odlična letnja kombinacija.

Ako ti se ne dopada da nosiš bermudice na maturu, potraži uske, bele pantalone i uklopi ih sa ovim blejzerom. Model je dostupan i u crnoj boji. Klikni na link koji smo ostavili ispod slike da vidiš i ostale modele, ali znaj da se konkretno ovaj model prodaje u kombinaciji sa bermudicama, bez obzira što su na drugim slikama i pantalone.

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

I za ljubitelje klasike, odabrali smo ovaj jednostavan model sa blejzerom i pantalonama. Model je u pastelno plavoj boji, dok je postava roze, koja mu daje odličan kontrast. Dva reda dugmića čine model posebno elegantnim, dok su nogavice blago zvonaste. Same pantalone su dubokog struka, još jedan zanimljiv model za vitke devojke koje imaju malo masnih naslaga na stomaku.

Rukavi mogu biti pušteni, ali se mogu i povući ka laktovima.

Ovo je sjajan model uz koji možeš kombinovati i neke zanimljive aksesorare, poput krupnog nakita ili šešira sa visokim obodom.

Pogledajte više slika ili poručite klikom na ovaj link.

Savet +

Kada se odlučiš za željeni model, ne zaboravi da odabereš i pravu veličinu za sebe. Za više informacija, pročitaj naš tekst Aliekspres vodič – Kako odrediti veličinu odeće.

Ako prvi put nešto naručuješ, o proceduri kupovine smo pisali u tekstovima:

Kako da poručite robu preko Aliekspresa, objašnjavamo korak po korak

Kako da poručite robu preko Aliekspresa, pokazujemo na konkretnom primeru

Ukoliko pristupaš netu preko telefona, biće ti lakše da koristiš Aliekspres aplikaciju.

Pored toga što smo objašnjavali kako se vrši kupovina, objašnjen je i proces registracije, pa ako još uvek nemaš profil, samo prati uputstva i regitruj se već danas. Matura će i brže nego što misliš.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *