Ponedeljak je, 07:35h!

Žurim na posao, jer sam se kao i svakog ponedeljka, uspavala. Nekako se obučem, odradim na brzaka jutarnju higijenu. Super, imam vremena.

Otvaram fioku sa ključevima … opet nema ključeva od kola. Jurim, tražim, prevrćem, prolazi još 15 minuta. Polako ludim, definitivno sam zakasnila na posao. Na kraju ih nađem ispod komode.

Dolazim na posao sva nervozna, šef me, naravno psuje, jer kasnim. Požalim se koleginici, a ona mi dobaci neki mali predmet, roze boje, u obliku suze.

,,Eto ti da imaš, ja imam pet”, kaže mi ona.

Ta mala igračkica u obliku suze je lokator. Mini lokator.

Kako funkcioniše mini lokator

Snežana, koleginica koja mi ga je poklonila instalirala mi je na telefon aplikaciju koja se zove eTracing, a lokator smo zakačili za moje ključeve od kola. Telefon je preko blututa pronašao lokator i tako su se povezali. Kao kada povezujete dva telefona preko blututa ( ako se iko seća kako izgleda koristiti blutut ).

Ako se ne sećate, pogledajte na video snimku kako se povezuju telefon i lokator.

Već popodne kad smo trebali da krenemo kući, ja opet pokušavam da nađem ključeve po torbi. Ženska torba je uvek puna raznog loma i kad god mi treba nešto ne mogu da ga nađem pola sata. Ali sad sam imala lokator! Samo sam otvorila aplikaciju, kliknula na ,,Alert” i ključevi su zazvonili.

Umesto u torbi, našla sam ih u džepu od jakne. Šta ću kad sam pogubljena.

Zakačite ga za svog kućnog ljubimca

Lokator nije samo za ključeve. Snežana ga je prvenstveno kupila zbog svog psa, pošto pas voli da pobegne iz dvorišta i muva se po komšiluku. Proletos su bili na izletu za 1. maj i on im otrči u šumu, jedva su ga našli. Lokator se zakači za ogrlicu, težak je samo 55g i za psa srednje ili veće rase ne predstavlja neko veliko opterećenje.

Čisto da napomenem: ljubimca možete naći ako se zagubi negde blizu, jer lokator ima domet od 25m. Kada primetite da ga nema, odmah uključite lokator i potražite ga po kraju. Neće pas za par sati stići do Nemačke. Bitno je da odreagujete na brzaka.

Čula sam da ga neki ljudi kače i za decu, u slučaju da se izgube. Poenta je da ga zakačite za stvar koju imate običaj da zagubite. Poklonila sam jedan mom tati i on ga je, na primer, zalepio za daljinski.

Na lokatoru postoji još opcija. Tu je tajmer za slikanje, snimanje glasa, itd. Ja ih lično nisam koristila, ali ko zna, možda zatrebaju nekad.

Aplikacija za lokator se može skinuti i na andorid platformu i na Ajfon. Uz njega ćete dobiti i kratko uputstvo, pa možete istražiti još neke mogućnosti, ako ih ja ovde slučajno nisam pomenula. Ja ga ipak za sada koristim samo za ključeve.

Deluje i obrnuto, odnosno ako zagubite telefon a lokator vam je pri ruci, samo pritisnite dugme i telefon će zazvoniti. Ne morate da zovete sami sebe sa fiksnog.

Kao što sam već pomenula, domet mu doseže i do 25m, ako ste na otvorenom. Za održavanje je veoma prost i jeftin, radi na litijumske baterije. To su one male okrugle baterije koje se ubacuju u ručni sat.

Koliko ovo čudo od tehnike košta? Gde se kupuje?

Sneža je lokator kupila preko Aliekspresa. Cenila sam da ga je platila nekih 30-40 evra. Ovakvi gedžeti se uglavnom tako i kreću. Začudilo me što mi ga je tako olako poklonila, znam da ima veću platu nego ja, ali nije baš ni milioner.

A onda sam ga pronašla na Aliekspresu i začudila se koliko je jeftin, tako da sam kupila i jedan za tatin daljinski. Sada je na popustu još par dana. Popust je verovali ili ne 50%, a cena samo 5,86 dolara i pri tom dobijete besplatnu dostavu. Ja sam prosto morala da iskoristim ovu akciju i kupim još jedan lokator. Dobila sam i kupon od 4 dolara za narednu kupovinu. JEEEEEEE!!!!

NABAVITE SVOJ LOKATOR PREKO OVOG LINKA DOK JOŠ NUDE BESPLATNU DOSTAVU

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *