Kao što već znamo, konkurencija na tržištu onlajn kupovine je ogromna. Sa razvojem novih mobilnih tehnologija, ova borba za tržište se – sasvim očekivano – preselila u svet mobilnih aplikacija. Stoga, AliExpress je razvio aplikaciju za kupovinu pod imenom “AliExpress shopping App”.

Informacije o aplikaciji

Ova aplikacija je dostupna za Android i iOS korisnike, dok se za Windows korisnike veoma brzo očekuje njen izlazak. Ukoliko potražite na App store-u, ili na Google play-u, videćete da je veliki broj korisnika skinuo ovu aplikaciju, i što je još važnije – veliki deo tih korisnika je ocenio aplikaciju maksimalnom mogućom pozitivnom ocenom (prosečna ocena aplikacije je 4,7).

Moramo priznati da nas je ova aplikacija iznenadila elegancijom i izuzetnom jednostavnošću od trenutka kada smo je pokrenuli. Ona emulira jednostavnost koju korisnici traže u mobilnoj aplikaciji; naravno, bez gubitka funkcionalnosti. Ova aplikacija može se pohvaliti i centrom za poruke putem kojih korisnici komuniciraju sa prodavcima i rešavaju sve nedoumice.

Skidanjem ove aplikacije dobijate sjajne ponude za kupovinu.

Kliknite na ovaj link da biste preuzeli aplikaciju i pristupili ponudama na Aliexpress-u.

Karakteristike

Kao i kod klasičnog načina kupovine, i ovde imate mogućnost da: pretražujete kategorije, filtrirate narudžbine, dodajete predmete u listu želja, pregledate dnevne ponude, proverite status vaših pošiljki. Štaviše, preko mobilne aplikacije možete podeliti zanimljive ponude sa svojim prijateljima putem različitih društvenih mreža.

Što se tiče sigurnosti, ova aplikacija koristi 128-bitni sistem za enkripciju, tako da možete biti potpuni sigurni kada vršite plaćanje preko ove aplikacije. Ova aplikacija podržava mogućnost transakcije novca preko banke, kao i plaćanja putem elektronskog novčanika (Qiwi wallet payment).

Ipak, najčešće se koristi sistem plaćanja preko kartice koji je zaštićen Buyer Protection sistemom. Ovaj sistem, možda i prvi na tržištu, pruža nadu među morem opcija za onlajn kupovinu. On praktično omogućava da vaš novac bude zamrznut na AliExpress-u, sve dok ne potvrdite autentičnost i stanje poručenog proizvoda. Tek nakon te potvrde prosledjuje se novac sa računa AliExpress-a na račun prodavca.

Ukoliko pak korisnik prijavi da je došlo do problema sa prodavcem (niste dobili željeni proizvod, proizvod nije u stanju kao sa oglasa…), onda mu se novac prosleđuje nazad. Dakle, možemo reći da ova opcija uliva sigurnost kupcima kada je u pitanju njihov novac.

Pročitajte: 7 saveta za sigurnu kupovinu na AliExpress-u

Zaključak

Dodatak ovoj sjajnoj aplikaciji je uvođenje mogućnosti za objavljivanje utisaka kupaca, kao i mogućnosti pregleda reputacije prodavca (broj ostvarenih prodaja, broj pozitivnih ocena…). Ova funkcija višestruko povećava reputaciju aplikacije, pa ko zna, možda jednog dana Aliexpress mobile app bude na samom vrhu među aplikacijama za onlajn kupovinu.

Aplikacija je dostupna i za Android i za Apple korisnike, i do sada je skinulo nekoliko miliona korisnika, što samo pokazuje da se radio o sigurnoj i pouzdanoj aplikaciji. Korisnici ne treba da brinu o bilo kakvim lažnim aplikacijama. Naravno, od njih se traži da koriste samo preporučene izvore za preuzimanje aplikacija – Google play i App store.

Ukoliko skinete apk. fajl direktno sa Google pretraživača, znajte da aplikacija možda neće pravilno funkcionisati i da može da naškodi vašem uređaju. Na kraju, mogu reći da lično preporučujem upotrebe ove aplikacije svima koji vole da kupuju u pokretu.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *