Već smo objašnjavali kako se poručuje roba preko Aliekspresa, ali uvek je lakše kada se nešto pokaže na konkretnom primeru, zar ne?

Ja ću ovoga puta poručiti jedan koristan predmet za kupatilo . U pitanju je držač i roler za pastu za zube. Pronašla sam ga na ovom tekstu:

TOP 6 VEOMA KORISNIH PREDMETA SA ALIEKSPRESA ZA KUPATILO! POPUSTI DO 39% DOK TRAJE AKCIJA

Odlučila sam se da kupim ovaj predmet iz više razloga:

  • Moj držač za četkice ne može da drži i pastu, tako da sada imam gde da odlažem i kaladont
  • Ne moram da cedim pastu kad ostane malo, već ću samo da je zarolam pomoću ovog držača.
  • Koštaće me manje od jednog dolara
  • Dobijam besplatnu poštarinu
  • Ovakav predmet nisam videla nigde u Srbiji, verujem da kod nas ne može da se nabavi

Ali, pre nego što se zaletim, moram da vidim šta kupujem i od koga. Predmet je ocenjen sa 4,7 zvezdica od mogućih 5, što znači da se radi o korektnom proizvodu. Pogledala sam i opciju FEEDBACK gde su kupci komentarisali ovaj proizvod. Svi uglavnom kažu da je proizvod baš onakav kakvim su ga prikazali na slici, okačili su čak i svoje slike proizvoda.

I prodavac ima dobru ocenu. 96,8% kupaca ga je pozitivno ocenilo, što je u redu.

Dakle, reč je o dobro ocenjenom proizvodu, koji kupujem od proverenog prodavca, tako da nema šanse da budem sad nešto prevarena.

Proverite ocenu proizvoda, ocenu prodavca, feedback

Proces kupovine

Kada kliknete da dugme BUY NOW Aliekspres vas prebacuje na sledeću stranicu.

Na prvom mestu će vam izbaciti vaše ime i prezime sa adresom. To su podaci i adresa na koju će paket biti poslat. Podatke je prepisao sa vašeg profila. Ako ste u međuvremenu promenili, recimo adresu, prezime, broj telefona, itd, pa to treba da korigujete prosto kliknite na opciju EDIT i promenite podatke.

Na drugom koraku vam je ono što ste poručili, cena koju treba da platite, eventualno možete ostaviti poruku za prodavca.

Na trećem koraku se unose podaci od vaše kartice. Ja nemam nikakve specijalne kartice ni devizni račun. Imam samo onu običnu, sa kojom podižem gotovinu na bankomatu i sa njom sam platila. Banka će mi skinuti iznos u dinarima i prebaciti u evre po današnjem kursu.

Potrebno je ukucati sledeće podatke:

  • broj kartice – to su ovi veliki brojevi na prednjoj strani
  • rok trajanja kartice – na primer 03 23 ( mart 2023 )
  • takozvani ,,security code” koji se nalazi zadnjoj strani kartice, obično ima tri ili četiri broja
  • ime vlasnika kartice

Na kraju možete da sačuvate ove podatke klikom na SAVE THIS CARD, pa prilikom sledeće kupovine da ne kucate sve ispočetka. Sledeći klik je na DONE, pa CONFIRM & PAY. Takođe, još jednom će vam napisati koliki je iznos koji treba da platite. Moj iznos je 0,83 evra.

Ukoliko vaša kartica ne podržava internet plaćanje, Aliekspres će vam izbaciti obaveštenje da uplata nije prošla. Moj iznos je naplaćen bez problema, što sam videla na sledećem koraku, a stigla mi je i SMS poruka od banke, na kojoj je pisalo da mi je skinuto 0,83 evra.

Detaljnije o plaćanju na Aliexpress-u smo pisali u ovom tekstu.

Sad čekamo pošiljku….

Pre nego što sam kupila držač za pastu, pročitala sam da je isporuka od 30 do 50 dana za ovaj predmet. Dakle, čekamo oko mesec, mesec i po dana. Prijatelji koji su kupovali preko Aliekspresa kažu da predmet može da stigne i pre.

Ono što mogu da uradim za sada jeste da instaliram aplikaciju 17track i da vidim dokle je stigla moja pošiljka. Naravno neće mi prikazati tačnu lokaciju, ali mogu da vidim da li je poslata iz radnje, da li je u avionu ili na brodu zavisi kako stiže, da li je u našoj pošti, itd. Tako znam od prilike kad će da stigne.

Pomoću platforme 17track možete pratiti pošiljku i preko računara, na ovoj adresi.

15 dana kasnije …

Iako su naglasili da se na isporuku čeka 30 do 50 dana, ja sam čekala dosta manje. Paketić mi je stigao posle samo 15 dana.

Pošto je paketić mali, poštar ga je ostavio u sanduče. Roler je bio zaštićen sunđerčićima kako se ne bi oštetio tokom puta. Pošto je u pitanju jeftin predmet, nisam plaćala nikakve carine ni poštarinu. Dodatni troškovi se jedino naplaćuju ako imate predmer koji je skuplji od 50 dolara, ili će vam naša Pošta naplatiti poštarinu ako je predmet težak.

Roler je stigao i smešten je u kupatilo, kraj četkica

Znam ljude koji su kupovali tehniku preko Aliekspresa, u vrednosti od 100 i više dolara i da su opet prošli jeftinije nego kada bi tu istu tehniku kupovali po domaćim radnjama, što je razlog više da se oprobate u ovoj vrsti online trgovine.

Kao što vidite iz mog primera kupovina preko Aliekspresa je bezbedna i veoma prosta. Potrebno je samo da dobro pogledate detalje proizvoda koji kupujete.

otvorite već sada nalog na aliekspresu, kupujte bezbedno i jeftino

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *